yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çaldatmaışmasına imkân esenlar. Yangın bapları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü pası kabilinden evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

ölçünlü ve sertifikasyonlara usturuplu olarak üretilmiş yangın bapları yaklaşık 70 kg üzerinde bir ağırlığa sahiptir.  Kullanılan malzemeler sertifikasyon özellikleri haber birikimi ve deneyim gerektirip, iç ve dış donanımlarının yoğunlukları ya da nitelikleri ayrımlılık gösterebilir.

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar uygun kapı kolu kabil olabilir.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapkaloriın) gerçek amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide mimarilmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir bekndaki yaman, yangın, gaz vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu menfi koşulların gayrı katlara intikalini mâni olmak yahut muhtemel evetğu derece geciktirmektir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müntesip yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz düzenınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çhileışan her bir personele denli tüm her insanın yangın merdiveni standartları gereğince davranış etmesi ve lüzumlu çdüzenışmaların da buna bakılırsa gestaltlması gerekmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedi kondisyon anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya düz kaçarken bapyı Yangın Merdiveni Kapısı arkalarından kapatmayı unutacakları yürekin bu menteşelerin esenlıklı çalışması ve kapıyı aptal kapatması gerekir.

Yangın kapıları yangın merdivenlerinin yaman ve alevden korunması, yangın zonları arasında yangın ve dumanın geçişinin önlenmesi bağırsakin kullanılan insanların birey ve orospu eminğini sağlayıcı pasif yangın önlemlerinin en önemli parçbirliıdır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda bulunan yangın çıkış kapılarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi zaruri bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin konstrüksiyonı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine sargılı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının sair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini esenlar.

Yalnızca kapının açılması görevini namına getirmekle kalmayan Panik Amerikan bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlar.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir gözcü da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın daha yüce bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede elan konuşu olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın sırasında elan uzun müddet dayanır ve henüz az onarım gerektirir.

Cam yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, cam malzemesinden mamultır ve çoğunlukla çağcıl binalarda kullanılır.

Özellikle yeni imar kanunuyla bile sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler de çok sıkı teftiş altında tutulmaktadır.

Report this wiki page